
Rödvinssås
Enkel och god sås till röd/rosa oxfilé, ryggbiff, rostbiff m.m
Ingredienser
- 2 msk smör
- 1 st schalottenlök
- 2 msk råsocker
- 4 dl rödvin
- 4 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 4 msk kalvfond
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 2 msk smör
Gör så här
-
1
Smält smör i en kastrull på medelvärme och fräs löken mjuk utan att den tar färg.
-
2
Rör ner sockret och låt det smälta c:a 1 minut.
-
3
Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka tills den reducerat till c:a 3 dl.
-
4
Sila såsen genom en finmaskig sil.
-
5
Hetta upp såsen igen i en ren kastrull. Vispa ner maizena utrört i lite kallt vatten. Koka upp.
-
6
Rör ner smör strax före servering.