
Pastasås med lövbiff
Snabblagad, god pastasås.
Ingredienser
- 500 g lövbiff
- 250 g champinjoner
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor
- 3 dl creme fraiche
- 1.5 dl vatten
- 2 msk fransk, ljus senap
- 2 msk touch of taste - kalvfond
- 1 knippe persilja
- salt och peppar efter smak
Gör så här
-
1
Skala och hacka löken.
-
2
Dela svampen i halvor eller kvartar och stek den. Salta och peppra efter smak. Ta av svampen.
-
3
Strimla lövbiffen och bryn hastigt i smör, i het stekpanna. Gör det i omgångar så att strimlorna snabbt får färg, c:a 30 sek. Ta bort dem från stekpannan.
-
4
Smält en stor klick smör i stekpannan och sänk temperaturen till medelvärme. Stek löken mjuk och gyllene.
-
5
Tillsätt Creme Fraiche, vatten, fond och senap. Lägg också tillbaka köttet och svampen. Låt småkoka på svag värme i 2-3 minuter.
-
6
Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja innan servering.
-
7
Servera till penne rigate eller annan god pasta.