chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

IMG_1995
Varmrätt 10 ingredienser

Pastasås med lövbiff

Snabblagad, god pastasås.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 250 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fraiche
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk fransk, ljus senap
  • 2 msk touch of taste - kalvfond
  • 1 knippe persilja
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  • 1

    Skala och hacka löken.

  • 2

    Dela svampen i halvor eller kvartar och stek den. Salta och peppra efter smak. Ta av svampen.

  • 3

    Strimla lövbiffen och bryn hastigt i smör, i het stekpanna. Gör det i omgångar så att strimlorna snabbt får färg, c:a 30 sek. Ta bort dem från stekpannan.

  • 4

    Smält en stor klick smör i stekpannan och sänk temperaturen till medelvärme. Stek löken mjuk och gyllene.

  • 5

    Tillsätt Creme Fraiche, vatten, fond och senap. Lägg också tillbaka köttet och svampen. Låt småkoka på svag värme i 2-3 minuter.

  • 6

    Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja innan servering.

  • 7

    Servera till penne rigate eller annan god pasta.