
Pastarullar med färskost och skinka
Det finns ingen beskrivning för det här receptet.
Ingredienser
- 12 st lasagneplattor
- 100 g rökt skinka
- 200 g philadelphiaost
- 2 krm salt
- 1 tsk oregano
- 1 krm kajennpeppar
- 1 st Äggula
- 370 g tomatsås (en burk)
- 1 st parmesanost
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 225 grader.
-
2
Koka upp lättsaltat vatten i en rejäl kastrull, minst 5 liter. Lägg ner hälften av pastaplattorna och koka i 5 minuter. Rör regelbundet och se till att plattorna inte fastnar i varandra. Lyft ur plattorna och kyl dom i kallt vatten. Koka resten på samma sätt. Låt plattorna rinna av.
-
3
Grovhacka skinkan och blanda den med philadelphiaost, salt, oregano, kajennpeppar och äggula.
-
4
Lägg de kokta pastaplattorna, en och en, på arbetsbänken.
-
5
Klicka på 2 matskedar av ostblandningen i ena ändan av plattorna och rulla ihop till rullar. Lägg dem i en lättsmord ugnssäker form.
-
6
Häll över tomatsåsen och bre ut den med hjälp av en smörkniv. Sätt in i ugnen på mellersta falsen i ca 15 minuter.
-
7
Lägg upp på tallrikar och strö över riven parmesanost.