chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

Lasagne
Varmrätt 10 ingredienser

Lasagne

Det finns ingen beskrivning för det här receptet.

Ingredienser

  • 8 st lasagneplattor

Köttfärssås

  • 400 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Ostsås

  • 2 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl riven ost

Gör så här

Köttfärssåsen

  • 1

    Hacka och fräs löken på medeltemperatur så att den blir mjuk utan att ta färg. Ta bort löken från stekpannan. Öka värmen till fullt och smält smör tills det "tystnar". Bryn färsen tills inget rött finns kvar. Sänk värmen till medeltemperatur och blanda i den stekta löken. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningen, basilikan och vitlöksklyftorna. Låt köttfärsen småkoka under lock i minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen

  • 2

    Smält smöret i en gryta på medeltemperatur. Tillsätt mjölet och rör ut det i smöret. Späd med mjölken och vispa till en slät sås. Koka upp under omrörning och låt såsen småkoka i 2-3 minuter. Tillsätt 2/3 av osten. Smaka av med salt.

Lasagnen

  • 3

    Välj en gratängform i passande storlek. För 4 personer är 20 x 30 cm lagom. Häll hälften av ostsåsen i botten på formen. Täck med lasagneplattor och bred hälften av köttfärsen över dem. Fortsätt med ännu ett lager plattor och täck med resten av köttfärsen. Lägg ytterligare ett lager lasagneplattor och bred ut resterande ostsås.

  • 4

    Så långt kan lasagnen göras i förväg. Det går bra att förvara den övertäckt med folie i kylen till nästa dag.

  • 5

    När lasagnen ska gratineras så strö på resterande riven ost. Är lasagnen kall ska den gratineras på 200 grader i 30 minuter. Om den gratineras direkt efter steg 1, ska ugnen stå på 225 grader och lasagnen ska gratineras 15-20 minuter.