
Kryddig korvgratäng
Serveras med en bit bröd och en sallad.
Ingredienser
- 3 st kryddiga korvar
- 1 st röd paprika
- 7 st potatisar
- 1 st lök
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl riven gratängost
- 1 st salt
- 1 st peppar
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skär korven i slantar. Dela och kärna ur paprikan. Skala potatisen och löken. Skär alla grönsaker i mindre bitar.
-
2
Stek korven gyllenbrun i lite olja i het panna. Blanda ner grönsakerna och låt steka med tills de börjar få lite färg. Salta och peppra.
-
3
Blanda ihop crème fraîchen och dijonsenap med grönsaks- och korvröran och lägg över i en smord form. Strö över osten.
-
4
Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Ta ut och gratinera med några kvistar färsk basilika.