
Italiensk bönsallad
Den här bönsalladen brukar mamma göra. Den är väldigt god och enkel att göra.
Den ska gärna stå ett dygn, men det fungerar även att servera samma dag.
Ingredienser
- 1 burk cannellinibönor
- 1 burk borlottibönor
- 1 st rödlök, liten
- 1 st vitlöksklyfta, liten
- 0.5 dl persilja
- 1 msk balsamvinäger
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar, nymald
Gör så här
-
1
Skölj av bönorna i ett durkslag.
-
2
Hacka löken fint och klipp persiljan. Det går också att använda färdighackad fryst persilja.
-
3
Blanda olja, balsamvinäger, salt och peppar i en skål. Pressa i vitlöksklyftan.
-
4
Lägg i bönor, lök och persilja och blanda runt.
-
5
Låt bönorna stå och dra till sig över natten. Garnera med persilja.