Centerkladdkaka
Den här kommer från http://www.jennysmatblogg.nu/, där heter den "Plopp-kladdis" - man kan alltså använda plopp också om man föredrar det.
Det går bra att frysa den här om man vill göra den i lite god tid. Ta ut den och ställ den i kylen ett dygn innan servering.
Ingredienser
- smör+ströbröd till formen
- 3 st Ägg
- 3.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 st flingsalt, nypor
- 3 st center, rullar (2 st i originalrecept)
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 175 grader och smöra+bröa en springform 22-24 cm.
-
2
Smält smöret och låt svalna något.
-
3
Rör (inte vispa) ihop ägg och socker.
-
4
Blanda de torra ingredienserna och häll sedan över dem i ägg-socker blandningen.
-
5
Rör ner det avsvalnade smöret.
-
6
Fördela ut smeten i formen och tryck ner 15 centerbitar.
-
7
Ställ in i mitten av ugnen 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.
-
8
Fördela resterande centerbitar på kakan om du har två rullar. Jag hade två men hade önskat mig några extra bitar då jag inte tyckte det gick att få ut det över hela kakan.
-
9
Sätt in på eftervärme i c:a en minut, så blir det lättare att smeta ut centerbitarna till en topping.
-
10
Försök inte flytta över kakan till något annat fat innan den har kallnat!
Förvara i kylskåp i minst 4 timmar. Den går också att frysa. Flytta över den till kylskåp ett dygn innan den ska ätas. Låt den vara i rumstemperatur minst 20 minuter innan servering.