chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

Tårtor 10 ingredienser

Centerkladdkaka

Den här kommer från http://www.jennysmatblogg.nu/, där heter den "Plopp-kladdis" - man kan alltså använda plopp också om man föredrar det.

Det går bra att frysa den här om man vill göra den i lite god tid. Ta ut den och ställ den i kylen ett dygn innan servering.

Ingredienser

  • smör+ströbröd till formen
  • 3 st Ägg
  • 3.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 st flingsalt, nypor
  • 3 st center, rullar (2 st i originalrecept)

Gör så här

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader och smöra+bröa en springform 22-24 cm.

  • 2

    Smält smöret och låt svalna något.

  • 3

    Rör (inte vispa) ihop ägg och socker.

  • 4

    Blanda de torra ingredienserna och häll sedan över dem i ägg-socker blandningen.

  • 5

    Rör ner det avsvalnade smöret.

  • 6

    Fördela ut smeten i formen och tryck ner 15 centerbitar.

  • 7

    Ställ in i mitten av ugnen 25 minuter. Den ska vara kladdig i mitten.

  • 8

    Fördela resterande centerbitar på kakan om du har två rullar. Jag hade två men hade önskat mig några extra bitar då jag inte tyckte det gick att få ut det över hela kakan.

  • 9

    Sätt in på eftervärme i c:a en minut, så blir det lättare att smeta ut centerbitarna till en topping.

  • 10

    Försök inte flytta över kakan till något annat fat innan den har kallnat!
    Förvara i kylskåp i minst 4 timmar. Den går också att frysa. Flytta över den till kylskåp ett dygn innan den ska ätas. Låt den vara i rumstemperatur minst 20 minuter innan servering.