
Brytbröd
Det finns ingen beskrivning för det här receptet.
Ingredienser
- 50 g smör
- 2.5 dl vatten
- 0.5 pkt jäst
- 0.5 tsk salt
- 2 dl fint rågmjöl
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 vallmofrön
- 1 sesamfrön
Gör så här
-
1
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt vattnet och låt allt bli fingervarmt.
-
2
Smula jästen i en bunke och rör ut den i degspadet.
-
3
Rör ner salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
-
4
Arbeta degen blank och smidig på ett mjölat bord. Forma den till en avlång rulle. Skär till 15 lika stora bitar av rullen.
-
5
Forma små bullar av degbitarna. Doppa varje bulle i vallmo- och sesamfrö.
-
6
Lägg bullarna nära varandra på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
-
7
Grädda bullarna mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna under bakduk.