chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

DSC01429-blogg
Bröd 10 ingredienser

Brytbröd

Det finns ingen beskrivning för det här receptet.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 pkt jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 vallmofrön
  • 1 sesamfrön

Gör så här

  • 1

    Smält matfettet i en kastrull, tillsätt vattnet och låt allt bli fingervarmt.

  • 2

    Smula jästen i en bunke och rör ut den i degspadet.

  • 3

    Rör ner salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt i 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

  • 4

    Arbeta degen blank och smidig på ett mjölat bord. Forma den till en avlång rulle. Skär till 15 lika stora bitar av rullen.

  • 5

    Forma små bullar av degbitarna. Doppa varje bulle i vallmo- och sesamfrö.

  • 6

    Lägg bullarna nära varandra på en bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  • 7

    Grädda bullarna mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna under bakduk.