
Müsli
Egen müsli är bara sååå mycket godare än köpt.
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 3 dl rågflingor
- 3 dl solrosfrön
- 2 dl pumpakärnor
- 200 g hasselnötkärnor
- 2 dl sesamfrön, skalade
- 3 dl linfrön
- 1 dl vatten
- ev. torkad frukt
Gör så här
-
1
Sätt ugnen på 150 grader.
-
2
Hacka nötkärnorna grovt.
-
3
Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, pumpakärnor, hasselnötter och sesamfrön i en braspanna.
-
4
Stänk över vattnet jämnt över plåten. Blir det för mycket någonstans går det ju alltid att röra runt lite så att vattnet fördelas hyfsat jämnt.
-
5
Sätt in i ugnen på 150 grader i 30 minuter.
-
6
När blandningen har svalnat, tillsätt linfrö och ev. någon torkad frukt som russin, aprikoser eller något annat gott.
Att lägga i färska bär är förstås ännu godare, men det får man isåfall göra när den ska ätas. -
7
Förvara müslin i en hyfsat tät burk i plåt eller glas.