
Semmelkladdkaka
Den här kommer från http://www.jennysmatblogg.nu/
Om man gillar semlor så älskar man den här!! Den är fantastiskt god :)
Lätt att göra och jag gjorde den dessutom flera dagar i förväg och frös in den. Jag tog ut den ett dygn innan den skulle ätas och ställde den i kylen, tills det var dags. Som alla kladdkakor är den godast om den får stå åtminstone 20 minuter i rumstemperatur innan man hugger in.
Ingredienser
Kakan
- smör+ströbröd till formen
- 150 g smör
- 100 g mandelmassa
- 2 tsk kardemummakärnor
- 2.5 dl strösocker
- 3 st Ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Topping
- 2 dl lättvispad grädde
- florsocker
- 75 g mandelflagor
Gör så här
Kakan
-
1
Sätt ugnen på 175 grader och smöra + bröa en vanlig springform. På Jennys matblogg står det 20-22 i diameter, men jag använde en som är 24 cm.
-
2
Smält smöret.
-
3
Riv mandelmassan i en skål.
-
4
Mortla kardemumman och häll över mandelmassan.
-
5
Tillsätt även smöret och rör ihop.
-
6
Vänd ner övriga ingredienser och rör runt tills allt är blandat.
-
7
Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.
-
8
Låt svalna i kylskåp i minst 2-3 timmar. Det går också bra att frysa den och sedan låta den vara i kylskåp ett dygn innan servering.
-
9
Toppingen görs förstås i samband med servering.
Rosta mandeln och låt svalna. -
10
Vispa grädden ganska löst och bred över kakan.
-
11
Pudra florsocker över och strö över de kalla mandelspånen.
- 12