chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

IMG_20171122_163331
Tårtor 10 ingredienser

Semmelkladdkaka

Den här kommer från http://www.jennysmatblogg.nu/
Om man gillar semlor så älskar man den här!! Den är fantastiskt god :)

Lätt att göra och jag gjorde den dessutom flera dagar i förväg och frös in den. Jag tog ut den ett dygn innan den skulle ätas och ställde den i kylen, tills det var dags. Som alla kladdkakor är den godast om den får stå åtminstone 20 minuter i rumstemperatur innan man hugger in.

Ingredienser

Kakan

  • smör+ströbröd till formen
  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st Ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Topping

  • 2 dl lättvispad grädde
  • florsocker
  • 75 g mandelflagor

Gör så här

Kakan

  • 1

    Sätt ugnen på 175 grader och smöra + bröa en vanlig springform. På Jennys matblogg står det 20-22 i diameter, men jag använde en som är 24 cm.

  • 2

    Smält smöret.

  • 3

    Riv mandelmassan i en skål.

  • 4

    Mortla kardemumman och häll över mandelmassan.

  • 5

    Tillsätt även smöret och rör ihop.

  • 6

    Vänd ner övriga ingredienser och rör runt tills allt är blandat.

  • 7

    Häll över smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i 20 minuter.

  • 8

    Låt svalna i kylskåp i minst 2-3 timmar. Det går också bra att frysa den och sedan låta den vara i kylskåp ett dygn innan servering.

  • 9

    Toppingen görs förstås i samband med servering.
    Rosta mandeln och låt svalna.

  • 10

    Vispa grädden ganska löst och bred över kakan.

  • 11

    Pudra florsocker över och strö över de kalla mandelspånen.

  • 12