chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

IMG_0150
Kakor 10 ingredienser

Halloween spindlar / chokladbollar

Söta spindlar som passar till Halloweenkalaset. Receptet går förstås att använda till vanliga chokladbollar och räcker då till c:a 20 st.

Ingredienser

Chokladbollsröran

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kallt bryggt kaffe

Garnering

  • brunt strössel
  • 20 st vita runda strösselkulor
  • lakritssnören

Gör så här

  • 1

    Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn röra. Ställ den i kylen en stund.

  • 2

    Forma 10 bollar. Tryck till dem lite så att de får lite mer spindelform. Jag gjorde dem lite tjockare och lägre baktill.

  • 3

    Doppa dem i den bruna strösseln så att hela täcks.

  • 4

    Gör små hål med tandpetare och tryck in ögonen. De får sitta ganska djupt så att de inte faller ut.

  • 5

    Klipp lakritssnören, i c:a 4-5 cm bitar, till ben. Jag använde inte de smala vanliga snörena utan lite kraftigare som man köper hoprullade, men det går säkert lika bra med vilket som.

  • 6

    Gör hål för benen med en tandpetare eller trägrillspett. Gör hål en bit in; 0,5 cm ungefär.

  • 7

    Doppa snöränden som ska stoppas in i spindelkroppen i vatten precis före du trycker in det. Lakritsen "limmas" då fast.

  • 8

    Låt spindeln stå någon minut innan du flyttar den så att benen har hunnit fastna.

  • 9

    Förvara dem i kylen tills det är dags att servera :)