chef-hatCreated with Sketch.chevron-down-roundedCreated with Sketch.chevron-downCreated with Sketch.clearclearCreated with Sketch.Rolling PinCreated with Sketch.TimerCreated with Sketch.ToasterCreated with Sketch.StoveCreated with Sketch.GrillCreated with Sketch.marinadeCreated with Sketch.Hot TemperatureCreated with Sketch.Condiment JarCreated with Sketch.potCreated with Sketch.FriesCreated with Sketch.BreadCreated with Sketch.cakesCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.CookieCreated with Sketch.Ice CreamCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.SushiCreated with Sketch.Fork&KnifeCreated with Sketch.otherCreated with Sketch.sauceCreated with Sketch.JuiceCreated with Sketch.emailchristmasCreated with Sketch.crayfish-partyCreated with Sketch.easterCreated with Sketch.StrawberryCreated with Sketch.BeerCreated with Sketch.heartCowCreated with Sketch.Chicken LifeCreated with Sketch.FishCreated with Sketch.GrapesCreated with Sketch.RiceCreated with Sketch.mincedmeatCreated with Sketch.nutsCreated with Sketch.pastaCreated with Sketch.BaconCreated with Sketch.PotatoCreated with Sketch.sausageCreated with Sketch.tasteofchristmasCreated with Sketch.CornCreated with Sketch.SteakCreated with Sketch.printerreload

Helles Recept

Köttfärslimpa
Varmrätt 10 ingredienser

Mat-Tinas köttfärslimpa

En god köttfärslimpa med fyllning som kan varieras efter smak. Men det går jättebra utan fyllning också.

Ingredienser

Svamfyllning

  • 300 g kantareller eller annan svamp
  • 1 st gul lök, finhackad
  • smör
  • 1 dl persilja, grovhackad

Köttfärsen

  • 800 g blandfärs
  • 4 st formfranska, skivor
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st Ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk svartpeppar

Garnering

  • 2 pkt skivat bacon

Gör så här

Svampfyllning

  • 1

    Fräs den finhackade löken mjuk i smör på medelvärme utan att den tar färg. Lägg åt sidan.

  • 2

    Dela svampen i mindre bitar och fräs i smör på hög värme. När svampen har vattnat av sig, lägg i en extra klick smör och fräs till den tar lite färg.

  • 3

    Sänk värmen och blanda i den stekta löken. Salta och peppra efter smak. Blanda i persiljan och sätt röran åt sidan.

Köttfärsen

  • 4

    Skär av kanterna på brödskivorna. Lös upp brödet i mjölken blandat med ägget. Det tar några minuter.

  • 5

    Blanda i färs och den finhackade löken, salt och peppar.

  • 6

    Forma färsen till en limpa i en ugnsfast form.

  • 7

    Gör en skåra i limpan och lägg i svampfyllningen. Nyp ihop över fyllningen.

Garnera

  • 8

    Lägg bacon skivorna tvärs över limpan. Peta in ändarna av baconskivorna under köttfärslimpan för att det ska hålla ihop. Grädda 175 grader i 45 minuter. Tänk på att förläng stektiden om du gör en större mängd. Köttfärslimpan är färdig när den avger en klar vätska.

  • 9

    Servera med kokt potatis och en brun sås. Använd gärna skyn som köttfärslimpan avgett när du rör ihop såsen. Pannan som svamp och lök gjorts i kan med fördel användas till såsen, så får man lite av de smakerna också i såsen.